Natjecanje u powerliftingu - Tražimo najjačeg Splićanina!

Natjecanje u powerliftingu -  Tražimo najjačeg Splićanina!

U okviru prvog sajma sporta, rekreacije i fitnesa START 2019, jedinstvene manifestacije koja se održava u vrijeme Splitskog polumaratona od 22. 02. do 24. 02. 2019. u Športskom centru Gripe u Splitu, održat će se prvo regionalno natjecanje u powerliftingu ili natjecanju snage s ciljem proglašenja najjačeg Splićanina! Natjecanje će voditi višestruki prvak Hrvatske i rekorder Balkana u bench-pressu Marijo Rukavina iz Rux powerlifting kluba (https://www.facebook.com/profile.php?id=1234840465) koji ima licence EUAP i GPC Federacije.

Natjecanje u powerliftingu će se održati u Športskoj dvorani Gripe, u subotu, u 14. 30 sati.

Split Power Chellange je regionalno natjecanje u powerliftingu. Powerlifting je natjecanje snage kojeg čine tri natjecateljske discipline: bench-press, čučanj i dizanje. To su tri vježbe koje se u teoriji treninga definiraju kao najbolji pokazatelji snage, odnosno pokazatelj koliko je osoba jaka. Bench-press je dominantna vježba za gornji dio, mrtvo dizanje za cijelo tijelo i čučanj je vježba za donje ekstremitete.

Najjačima su pripremljene i simbolične nagrade poput poput članarine u fitness centrima i stvari koje su usko povezane s powerliftingom.

Inače, Marijo Rukavina drži dva rekorda Balkana u bench press-u. U kategoriji do 100 kilograma podigao je bench press 220 kilograma, a u kategoriji do 110 kilograma bench press 227.5 kilograma. Jedini je u Hrvatskoj uspio podignuti toliku kilažu s obzirom na vlastitu kilažu i zato drži all team rekord u Hrvatskoj.

Sve informacije vezane uz kategorije i pravila natjecanja, uključujući i precizan termin održavanja natjecanja, su na FB stranici – https://www.facebook.com/events/2365057890390295/. Prijave zainteresiranih natjecatelja primat će se direktno na sajmu, 15 minuta prije natjecanja.