Radionica metodike aerobike "KAKO KREIRATI KVALITETAN GRUPNI TRENING UZ GLAZBU" s masterclassom "AEROBASICS"

Radionica metodike aerobike "KAKO KREIRATI KVALITETAN GRUPNI TRENING UZ GLAZBU" s masterclassom "AEROBASICS"

Radionica metodike aerobike “Kako kreirati kvalitetan grupni trening uz glazbu” namijenjena studentima kineziologije, instruktorima, zainteresiranim vježbačima i svima koji žele naučiti kako kreirati aerobik sat poštujući metodska pravila suvremene aerobike, održat će se u subotu, 23. veljače u okviru Fitnes konvencije kao dijela Fitnes sajma na prvom Sajmu sporta, rekreacije i fitnessa START 2019 u Športskom centru Gripe u Splitu.
Naučit ćete kako koristiti glazbu kao primarni alat kreiranja aerobik sata, slaganja koreografija, kako jednostavnih tako i složenih te prezentiranja istog vježbačima. Glazba omogućava vježbačima brže usvajanje koraka i novih znanja, kreiranje dinamike sata, a uz dobru modernu glazbu zabavnije je i lakše trenirati. Samim time, i treninzi su učinkovitiji, a vježbači sretniji nakon sata.

Naučenu metodiku moguće je primijeniti na bilo koji oblik aerobik sata, klasični hi-lo sat, plesni aerobik, step aerobik, tae bo, i sl.

Na radionicu će se nadovezati jedan „masterclass“ hi-lo aerobik sata na kojem će se demonstrirati kako se uz dobru metodologiju može kreirati zabavan i izazovan trening aerobika kako za apsolutne početnike, tako i za naprednije i iskusnije vježbače aerobika (AERO FIT). Zabava je zagarantirana uz kvalitetnu potrošnju kalorija.

Radionicu vodi predavač na predmetima kondicijske pripreme sportaša na Kineziološkom fakultetu u Splitu Daria Bilić.

Broj sudionika ograničen je na 30, a cijena po sudioniku iznosi 50 kn.

Satnica

Masterclass: Aerobasics (sat aerobika odmah nakon radionice)

TAE BO

Tae bo jedan je od kvalitetnijih oblika za potrošiti kalorije i učvrstiti se. Riječ je o kombinaciji jednostavnih aerobik pokreta te elemenata borilačkih sportova s tim da ne zahtijeva posebno vježbačko predznanje. Riječ je o treningu većeg intenziteta idealnog za trošenje kalorija i poboljšanje kapaciteta srca i pluća. Povećava gipkost, smanjuje stres i jača mišiće. Cilj sata je upoznati novije generacije vježbača sa dobrobitima ovog programa. Prezenterica programa ima crni pojas u borilačkim sportovima i preko 10 godina iskustva aerobik instruktor i prezenter.

Povijest programa seže 20ak godina unatrag kada je Billy Blanks ukomponirao elemente boksa i taekwondo-a sa glazbom. 90tih godina Tae Bo program je bio apsolutnih hit. Sama riječ je nastala iz početnih slogova dva sporta – taekwando i boks. Blanks je kasnije objasnio naziv tae bo kao „Total Avareness Excellence Body Obedience).

Voditeljica: Daria Bilić

Satnica

 

PRIJAVI SE!