START 2019: Fitnes konvencija START

START 2019: Fitnes konvencija START

Na prvom sajmu sporta, rekreacije i fitnessa START 2019, koji se održava u Športskom centru Gripe u Splitu, od 22. do 24. veljače, u sklopu Fitnes sajma i u suorganizaciji Darije Bilić, predavača na predmetima kondicijske pripreme sportaša na Kineziološkom fakultetu u Splitu te partnerstvu Centra zdravlja Cosmosport, imate priliku biti dio Fitnes konvencije START namijenjene instruktorima grupnih programa uz glazbu, instruktorima fitnesa, onima koji to žele postati (a možda se još nisu odlučili za neki od programa ili centara), studentima kineziologije i vježbačima. Konvencija se održava 23. i 24 veljače.

Primarni cilj konvencije je promocija suvremenih grupnih programa kao oblika vježbanja, promocija zdravog života, fitnesa, kretanja kao i prezentacija novih ideja u treningu od strane perspektivnih instruktora iz Splita i okolice koji imaju dugogodišnje iskustvo u radu sa grupama.

Sekundarni cilj je oživiti aerobik konvencije u Splitu i zainteresirati vježbače svih dobnih skupina (od djece pa do zrelijih osoba) da zajedno vježbaju i podržavaju ovakve manifestacije koje svojim sudjelovanjem potiču razvoj rekreativnih programa i podizanje na višu razinu. Također, ista omogućava budućim instruktorima da se educiraju i saznaju koji su najnoviji trendovi u fitnesu.

Prezenteri konvencije su karizmatični educirani mladi ljudi, dio lokalne zajednice, treneri koji će posjetiteljima pokušati približiti programe koje svakodnevno provode u fitnes centrima te prezentirati novosti na tržištu.

Program konvencije obuhvaća trenutno najpopularnije i neke klasične, kvalitetne programe aerobike, pilatesa, yoge te funkcionalne programe. Osim toga, vježbači će imati priliku zaplesati na Zumba satu za djecu i za odrasle.

Cijena konvencije je simboličnog karaktera (subota 50 kn, nedjelja 50 kn), a za djecu i mame besplatna. Za majke koje dođu trenirati zajedno sa djecom, pripremili smo poseban popust od 100%. Ideja je podržati i potaknuti majke da unatoč najdivnijem, ali nedvojbeno zahtjevnom poslu majčinstva i dalje budu motivirane da drže do sebe i vježbaju. Samim time, bolji su primjer i motivator svojoj djeci da budu aktivni tijekom cijelog života.

Zanimljivo je spomenuti da budući da je aerobik konvencija dio jedne velike sportske manifestacije „Splitski polumaraton“, „light“ motiv konvencije će biti „trčanje“. U program smo ubacili program „Running drills“ u kojem će se vježbači i treneri moći upoznati sa nekim oblicima pripreme za trčanje ali i protokolima koji mogu pomoći da trčanje bude lakše i kvalitetnije. Program se može provoditi kao nadopuna trkačkom treningu ili kao zaseban program za podizanje kondicije. Vodi ga trener Luka Fuzul sa dugogodišnjim iskustvom u atletici, trenutno na diplomskom studiju kineziologije, sa posebnom stručnom edukacijom u području atletskog treninga odnosno treninga za razvoj mehanike trčanja i brzine. Uz spomenuti program, prezentirati ćemo „Yoga run“ program u kojem su pomno odabrane yoga vježbe pogodne kao priprema pred trčanje (ili za neki pak drugi dinamički trening), a mogu se provoditi i nakon.

Suorganizatorica: Darija Bilić

Program/satnica konvencije

PRIJAVI SE!