START 2019: Safe Spine Pilates

START 2019: Safe Spine Pilates

Sat Safe Spine Pilates sat s voditeljicom Marijom Stipičić, održat će se u okviru Fitnes konvencije kao dijela Fitnes sajma u subotu, 24. veljače, u okviru Sajma sporta, rekreacije i fitnesa START 2019 u Športskom centru Gripe.

Prijaviti se mogu svi zainteresirani, broj nije ograničen, a cijena po sudioniku je 50 kn.

O pilatesu općenito

Pilates je metoda vježbanja usmjerenja ka uspostavljanju balansa tijela. Fokus vježbi je na ispravnom držanju, kontroli disanja i pokreta, jakost tzv.“corea“, pokretljivost zglobova i jačanje kroz puni opseg pokreta.
Studije i praksa su dokazale da je pilates metoda jedna od vodećih u prevenciji bolnih sindroma leđa kao i terapiji istih što odgovara na potrebama minimalno 50% svjetske populacije (ali i više) koja bar jednom u životu osjeti neku od tegoba povezanih sa kralježnicom. Kralježnica je „organ“ za preživljavanje te kao takav treba redovito održavati i njegovati.
Danas se koristi u svim aspektima tjelovježbe, prevenciji i rehabilitaciji, fitnessu, te kao nadopuna treninzima sportaša. Ljepota ove metode je što je uistinu primjerena za sve populacije, muškarce i žene, juniore i „seniore“, te za svakoga postoji modifikacija koja može biti izazov za tijelo.

Opis sata

Često u praksi susrećemo vježbače kojima je sugerirano da zbog bolova u kralježnici vježbaju upravo Pilates. Da li je to dobar odabir?

FITNES KONVENCIJA START – SATNICA Na ovom satu saznat ćete:

  • da li je Pilates siguran za osobe sa LBS (lumbalni bolni sindrom)
  • koje su modifikacije potrebne u pojedinom treningu
  • koja su rješenja za siguran i vježbačima zanimljiv trening
  • Vježbe koje su zastupljene ne stvaraju veliki stres na mišićno-koštani sistem čovjeka.
  • Osnova treninga je re-edukacija pravilnog pokreta uz otklanjanje limitacija u lokomotornom sustavu (bilo da su one strukturalnog, koordinacijskog karaktera ili jednostavno nedovoljne jakosti i/ili izdržljivosti u važnim posturalnim mišićima u ljudskom tijelu).

Voditelj:

Marija Stipičić

Satnica

PRIJAVI SE!